Zo kook je rijst op de juiste manier voor al je tofugechten

Deel de post:


Rijst
is vaak een essentieel ingrediënt in onze recepten. Rijst koken is niet moeilijk. We weten zeker dat je je rijst zonder extra instructies kunt koken. Daarom geven we geen instructies bij onze recepten. We denken echter dat je je rijst op een bepaalde manier moet koken voor
onze tofurecepten
. Behalve dat dit de optimale manier is om je rijst te koken, zorgt deze kookmethode er ook voor dat je de rijst niet hoeft te laten uitlekken, waardoor het extra makkelijk voor je is.

AdobeStock 222141570 scaled

Hoe moet ik mijn rijst dan koken?

  1. Begin met het vullen van je pan met een hoeveelheid rijst naar keuze. Let op de hoeveelheid rijst die je in de pan doet. U hebt deze informatie nodig bij stap 2.
  2. Vul je pan met water. De hoeveelheid water die je erin doet moet 1,5x meer zijn dan de hoeveelheid rijst. Dit betekent dat er een rijst/water-verhouding is van 1 op 1,5.
  3. Verwarm je pan tot het water kookt. Op dit punt moet je de pan op middelhoog vuur zetten. Doe het deksel op de pan en haal het er niet af.
  4. Laat het deksel op de pan en laat de rijst koken tot al het water door de rijst is opgenomen en/of verdampt.
  5. Je rijst is klaar! Zet het vuur uit of zet de pan op een heel laag pitje om de rijst warm te houden.