Reis

Onze reis

Asset 3white square
IMG 2177 min scaled

Sven Jan Correia CEO

& oprichter myTofu

2021 -

De start

myTofu werd in 2021 opgericht door Sven Jan Correia, een Luxemburgse student aan de Universiteit van Tilburg. Sven begon tofu te gebruiken als een plantaardig eiwitalternatief toen hij in 2020 zijn vleesconsumptie te verminderen, maar ontdekte al snel dat koken met tofu moeilijk en tijdrovend was. Geïnspireerd door het idee dat groenten en kruiden een maaltijd beter maken, kwam Sven op het idee om tofu te mixen met natuurlijke ingrediënten om de smaak op natuurlijke wijze te versterken en het gemakkelijker te maken om mee te koken.

Asset 3white square
Asset 3white square

Eind 2021 -

Experiment

In Oktober 2021 begon Sven voor het eerst tofu te produceren met een tutorial op YouTube. Na de eerste leermomenten produceerde Sven in november 2021 de eerste tofu met groenten, wat de eerste indicatie was dat myTofu echt wat kon worden.

In de daaropvolgende maanden, eind 2021 en begin 2022, produceerde Sven steeds meer tofu om het beste productieproces te vinden.

Asset 3white square

De eerste tofu met groenten: Paprika-Tofu (links) en Champignons-Uien-Tofu (rechts)

5iDOSFM8fiCbWULC lvULmmil5hVBDVsFMUK z Yz75zfvOGcWnYeFXs5H0X6m0RAmRw0ZiNUQQOV3wDQb3sXWdt Rs2SAwLwHwczDZDG1IjmIxKc5mS yQps6gb min
Asset 3white square
Asset 3white square
Asset 3white square
Asset 3white square
3BADD69A 9B90 481C B78B 751E6E3FF0E3 scaled

Nieuw apparatuur: Twee grote potten, Mixer, Verwarmer en Nieuwe Houten tofu-pers

2022 -

Testen

Er werd steeds meer tijd geïnvesteerd in de productie van tofu en de eerste investeringen werden gedaan om de productie op te schalen. Bovendien werd de hoeveelheid geproduceerde tofu bij elke productie groter om de schaalbaarheid te testen. 

Asset 3white square
Asset 3white square
Asset 3white square

2022 -

Validatiefase

In april 2022 ging de validatiefase van start en begon Sven met de productie van tofu voor vrienden, familie, en kennissen. Hij begon wat van zijn tofu weg te geven om wat eerste feedback te krijgen, die erg positief bleek te zijn.

Vervolgens nam Sven in mei 2022 deel aan het Dragon’s Den Pitch Event van de Academic Business Club (ABC). Verschillende studentondernemers werden uitgenodigd om hun start-ups te presenteren voor een jury. Uiteindelijk werd myTofu verkozen tot beste pitch en won het de eerste plaats. Bovendien had Sven wat Curry myTofu meegenomen om de jury en het publiek te laten proeven en de feedback was erg positief, wat nogmaals bevestigde dat myTofu potentieel heeft om te werken.

Sven en zijn vrienden

na de pitch

Asset 3white square
SRv8v653keIFaqCvbcOZ135l 0Qk bcKNwXYBzifoMwxQNPo 1b5I9roiIJ3QViJN1B 6eOnvQiJ3OzYX29bWpw Vr7JIY1LWIM2fuWKuPhp0Dzrp duANYw53l9
Asset 3white square
Asset 3white square
Asset 3white square
Asset 3white square

Sven bij de KVK om myTofu te registreren

427E3985 0450 476B A15A A027B7C3CFF5 scaled
Asset 3white square

2023 -

De lancering

Op 9 februari 2023 werd myTofu ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in ‘s-Hertogenbosch, waarmee het bedrijf officieel van start ging.

In de maanden daarna begon Sven de productie op te voeren, voor zover dat mogelijk was in zijn studentenkeuken. De producten werden steeds geavanceerder en in de loop van de eerste maand werden er meer dan 70 producten verkocht aan meer dan 40 individuele klanten.

Begin maart werd myTofu ook uitgenodigd door ABC om te praten over de reis van het bedrijf. Dit werd opgenomen en kan worden teruggekeken via de onderstaande link.

Asset 3white square
Asset 3white square
Asset 3white square

2023 -

Tilburg University Wedstrijd

In 2023 deed Sven mee aan de Tilburg University challenge met myTofu. Tijdens dit evenement werd een wedstrijd gehouden tussen start-ups die waren opgericht door studenten van Tilburg University. Het doel van de wedstrijd was om de beste bedrijfsideeën in twee verschillende categorieën te bepalen. Ondanks de hevige concurrentie van 30 andere startups in de business-ready categorie, veroverde myTofu de eerste plaats. Deze opmerkelijke prestatie bevestigde niet alleen het potentiële succes van myTofu, maar beloonde het bedrijf ook met een prijs van €3000.

Asset 3white square

Sven poseert als winnaar van de Tilburg University finale uitdaging

Asset 3white square
tilburg university final challenge 2
Asset 3white square
Asset 3white square
Asset 3white square
Asset 3white square

De eerste myTofu productiefaciliteit

thumbnail 1693073539993 1
Asset 3white square

2023 -

Eerste productiefaciliteit

In augustus 2023 openden we onze eerste productiefaciliteit, ter vervanging van de oorspronkelijke myTofu studentenkeuken. De nieuwe productielocatie wordt in Eindhoven gehuurd van het bedrijf Food Buildings. Het is een keukenruimte met voedselkwaliteit die is uitgerust met professionele tofu-productieapparatuur voor een verhoogde productiecapaciteit. Dit scharniermoment markeerde het begin van de eerste schaalvergrotingsfase van myTofu, om tegemoet te komen aan de alsmaar groeiende vraag naar en behoefte aan myTofu-producten.

Onze reis

2021 -

De start

myTofu werd in 2021 opgericht door Sven Jan Correia, een Luxemburgse student aan de Universiteit van Tilburg. Sven begon tofu te gebruiken als een plantaardig eiwitalternatief toen hij in 2020 zijn vleesconsumptie verminderde, maar ontdekte al snel dat koken met tofu moeilijk en tijdrovend was. Geïnspireerd door het idee dat groenten en kruiden een maaltijd beter maken, kwam Sven op het idee om tofu te infuseren met natuurlijke ingrediënten om de smaak op natuurlijke wijze te versterken en het gemakkelijker te maken om mee te koken. 

Asset 3white square

Eind 2021 -

Experiment

In Oktober 2021 begon Sven voor het eerst tofu te produceren met een tutorial op YouTube. Na de eerste leermomenten produceerde Sven in november 2021 de eerste tofu met groenten, wat de eerste indicatie was dat myTofu echt kon werken.

In de daaropvolgende maanden, eind 2021 en begin 2022, produceerde Sven steeds meer tofu om het beste productieproces te vinden.

Asset 3white square

Nieuwe apparatuur: Twee grote potten, mixer, verwarming en nieuwe houten tofu-pers

2022 -

Testen

Er werd steeds meer tijd geïnvesteerd in de productie van tofu en de eerste investeringen werden gedaan om de productie op te schalen. Bovendien werd de hoeveelheid geproduceerde tofu bij elke productie groter om de schaalbaarheid te testen. 

Sven en zijn vrienden na de pitch

Asset 3white square

2022 -

Validatiefase

In april 2022 ging de validatiefase van start en begon Sven met de productie van tofu voor vrienden. Hij begon wat van zijn tofu weg te geven om wat eerste feedback te krijgen, die erg positief bleek te zijn.

Vervolgens nam Sven in mei 2022 deel aan het Dragon’s Den Pitch Event van de Academic Business Club (ABC). Verschillende studentondernemers werden uitgenodigd om hun start-ups te presenteren voor een jury. Uiteindelijk werd myTofu verkozen tot beste pitch en won het de eerste plaats. Bovendien had Sven wat Curry myTofu meegenomen om de jury en het publiek te laten proeven en de feedback was erg positief, wat nogmaals bevestigde dat myTofu potentieel heeft om te werken.

Asset 3white square

Sven bij de KVK om myTofu te registreren

2023 -

De lancering

Op 9 februari 2023 werd myTofu ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in ‘s-Hertogenbosch, waarmee het bedrijf officieel van start ging.

In de maanden daarna begon Sven de productie op te voeren, voor zover dat mogelijk was in zijn studentenkeuken. De producten werden steeds geavanceerder en in de loop van de eerste maand werden er meer dan 70 producten verkocht aan meer dan 40 individuele klanten.

Begin maart werd myTofu ook uitgenodigd door ABC om te praten over de reis van het bedrijf. Dit werd opgenomen en kan worden teruggekeken via de onderstaande link.

Asset 3white square

2023 -

Tilburg University Uitdaging

In augustus 2023 openden we onze eerste productiefaciliteit, ter vervanging van de oorspronkelijke myTofu studentenkeuken. De nieuwe productielocatie wordt in Eindhoven gehuurd van het bedrijf Food Buildings. Het is een keukenruimte met voedselkwaliteit die is uitgerust met professionele tofu-productieapparatuur voor een verhoogde productiecapaciteit. Dit scharniermoment markeerde het begin van de eerste schaalvergrotingsfase van myTofu, om tegemoet te komen aan de almaar groeiende vraag naar en behoefte aan myTofu-producten.

Asset 3white square

2023 -

Eerste productiefaciliteit

In 2023 deed Sven mee aan de Tilburg University challenge met myTofu. Tijdens dit evenement werd een wedstrijd gehouden tussen start-ups die waren opgericht door studenten van Tilburg University. Het doel van de wedstrijd was om de beste bedrijfsideeën in twee verschillende categorieën te bepalen. Ondanks de hevige concurrentie van 30 andere startups in de business-ready categorie, veroverde myTofu de eerste plaats. Deze opmerkelijke prestatie bevestigde niet alleen het potentiële succes van myTofu, maar beloonde het bedrijf ook met een prijs van €3000.