Reis
Bedrijfsnieuws
Onze reis
Sven Jan Correia CEO
& oprichter myTofu
2021 -
De start
myTofu werd in 2021 opgericht door Sven Jan Correia, een Luxemburgse student aan de Universiteit van Tilburg. Sven begon tofu te gebruiken als een plantaardig eiwitalternatief toen hij in 2020 zijn vleesconsumptie te verminderen, maar ontdekte al snel dat koken met tofu moeilijk en tijdrovend was. Geïnspireerd door het idee dat groenten en kruiden een maaltijd beter maken, kwam Sven op het idee om tofu te mixen met natuurlijke ingrediënten om de smaak op natuurlijke wijze te versterken en het gemakkelijker te maken om mee te koken.
Eind 2021 -
Experiment
In Oktober 2021 begon Sven voor het eerst tofu te produceren met een tutorial op YouTube. Na de eerste leermomenten produceerde Sven in november 2021 de eerste tofu met groenten, wat de eerste indicatie was dat myTofu echt wat kon worden.
In de daaropvolgende maanden, eind 2021 en begin 2022, produceerde Sven steeds meer tofu om het beste productieproces te vinden.
De eerste tofu met groenten: Paprika-Tofu (links) en Champignons-Uien-Tofu (rechts)
Nieuw apparatuur: Twee grote potten, Mixer, Verwarmer en Nieuwe Houten tofu-pers
2022 -
Testen
Er werd steeds meer tijd geïnvesteerd in de productie van tofu en de eerste investeringen werden gedaan om de productie op te schalen. Bovendien werd de hoeveelheid geproduceerde tofu bij elke productie groter om de schaalbaarheid te testen.
2022 -
Validatiefase
In april 2022 ging de validatiefase van start en begon Sven met de productie van tofu voor vrienden, familie, en kennissen. Hij begon wat van zijn tofu weg te geven om wat eerste feedback te krijgen, die erg positief bleek te zijn.
Vervolgens nam Sven in mei 2022 deel aan het Dragon’s Den Pitch Event van de Academic Business Club (ABC). Verschillende studentondernemers werden uitgenodigd om hun start-ups te presenteren voor een jury. Uiteindelijk werd myTofu verkozen tot beste pitch en won het de eerste plaats. Bovendien had Sven wat Curry myTofu meegenomen om de jury en het publiek te laten proeven en de feedback was erg positief, wat nogmaals bevestigde dat myTofu potentieel heeft om te werken.
Sven en zijn vrienden
na de pitch
Sven bij de KVK om myTofu te registreren
2023 -
De lancering
Op 9 februari 2023 werd myTofu ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in ‘s-Hertogenbosch, waarmee het bedrijf officieel van start ging.
In de maanden daarna begon Sven de productie op te voeren, voor zover dat mogelijk was in zijn studentenkeuken. De producten werden steeds geavanceerder en in de loop van de eerste maand werden er meer dan 70 producten verkocht aan meer dan 40 individuele klanten.
Begin maart werd myTofu ook uitgenodigd door ABC om te praten over de reis van het bedrijf. Dit werd opgenomen en kan worden teruggekeken via de onderstaande link.
2023 -
Tilburg University Wedstrijd
In 2023 deed Sven mee aan de Tilburg University challenge met myTofu. Tijdens dit evenement werd een wedstrijd gehouden tussen start-ups die waren opgericht door studenten van Tilburg University. Het doel van de wedstrijd was om de beste bedrijfsideeën in twee verschillende categorieën te bepalen. Ondanks de hevige concurrentie van 30 andere startups in de business-ready categorie, veroverde myTofu de eerste plaats. Deze opmerkelijke prestatie bevestigde niet alleen het potentiële succes van myTofu, maar beloonde het bedrijf ook met een prijs van €3000.
Sven poseert als winnaar van de Tilburg University finale uitdaging

2023 -
Eerste productiefaciliteit
In augustus 2023 openden we onze eerste productiefaciliteit, ter vervanging van de oorspronkelijke myTofu studentenkeuken. De nieuwe productielocatie wordt in Eindhoven gehuurd van het bedrijf Food Buildings. Het is een keukenruimte met voedselkwaliteit die is uitgerust met professionele tofu-productieapparatuur voor een verhoogde productiecapaciteit. Dit scharniermoment markeerde het begin van de eerste schaalvergrotingsfase van myTofu, om tegemoet te komen aan de alsmaar groeiende vraag naar en behoefte aan myTofu-producten.
Onze reis
2021 -
De start
myTofu werd in 2021 opgericht door Sven Jan Correia, een Luxemburgse student aan de Universiteit van Tilburg. Sven begon tofu te gebruiken als een plantaardig eiwitalternatief toen hij in 2020 zijn vleesconsumptie verminderde, maar ontdekte al snel dat koken met tofu moeilijk en tijdrovend was. Geïnspireerd door het idee dat groenten en kruiden een maaltijd beter maken, kwam Sven op het idee om tofu te infuseren met natuurlijke ingrediënten om de smaak op natuurlijke wijze te versterken en het gemakkelijker te maken om mee te koken.
Eind 2021 -
Experiment
In Oktober 2021 begon Sven voor het eerst tofu te produceren met een tutorial op YouTube. Na de eerste leermomenten produceerde Sven in november 2021 de eerste tofu met groenten, wat de eerste indicatie was dat myTofu echt kon werken.
In de daaropvolgende maanden, eind 2021 en begin 2022, produceerde Sven steeds meer tofu om het beste productieproces te vinden.
Nieuwe apparatuur: Twee grote potten, mixer, verwarming en nieuwe houten tofu-pers
2022 -
Testen
Er werd steeds meer tijd geïnvesteerd in de productie van tofu en de eerste investeringen werden gedaan om de productie op te schalen. Bovendien werd de hoeveelheid geproduceerde tofu bij elke productie groter om de schaalbaarheid te testen.
Sven en zijn vrienden na de pitch
2022 -
Validatiefase
In april 2022 ging de validatiefase van start en begon Sven met de productie van tofu voor vrienden. Hij begon wat van zijn tofu weg te geven om wat eerste feedback te krijgen, die erg positief bleek te zijn.
Vervolgens nam Sven in mei 2022 deel aan het Dragon’s Den Pitch Event van de Academic Business Club (ABC). Verschillende studentondernemers werden uitgenodigd om hun start-ups te presenteren voor een jury. Uiteindelijk werd myTofu verkozen tot beste pitch en won het de eerste plaats. Bovendien had Sven wat Curry myTofu meegenomen om de jury en het publiek te laten proeven en de feedback was erg positief, wat nogmaals bevestigde dat myTofu potentieel heeft om te werken.
Sven bij de KVK om myTofu te registreren
2023 -
De lancering
Op 9 februari 2023 werd myTofu ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in ‘s-Hertogenbosch, waarmee het bedrijf officieel van start ging.
In de maanden daarna begon Sven de productie op te voeren, voor zover dat mogelijk was in zijn studentenkeuken. De producten werden steeds geavanceerder en in de loop van de eerste maand werden er meer dan 70 producten verkocht aan meer dan 40 individuele klanten.
Begin maart werd myTofu ook uitgenodigd door ABC om te praten over de reis van het bedrijf. Dit werd opgenomen en kan worden teruggekeken via de onderstaande link.
2023 -
Tilburg University Uitdaging
In augustus 2023 openden we onze eerste productiefaciliteit, ter vervanging van de oorspronkelijke myTofu studentenkeuken. De nieuwe productielocatie wordt in Eindhoven gehuurd van het bedrijf Food Buildings. Het is een keukenruimte met voedselkwaliteit die is uitgerust met professionele tofu-productieapparatuur voor een verhoogde productiecapaciteit. Dit scharniermoment markeerde het begin van de eerste schaalvergrotingsfase van myTofu, om tegemoet te komen aan de almaar groeiende vraag naar en behoefte aan myTofu-producten.
2023 -
Eerste productiefaciliteit
In 2023 deed Sven mee aan de Tilburg University challenge met myTofu. Tijdens dit evenement werd een wedstrijd gehouden tussen start-ups die waren opgericht door studenten van Tilburg University. Het doel van de wedstrijd was om de beste bedrijfsideeën in twee verschillende categorieën te bepalen. Ondanks de hevige concurrentie van 30 andere startups in de business-ready categorie, veroverde myTofu de eerste plaats. Deze opmerkelijke prestatie bevestigde niet alleen het potentiële succes van myTofu, maar beloonde het bedrijf ook met een prijs van €3000.