myTofu Chinees zoet & pittig recept

Deel de post:
background styling blog page section 1
picture for blog chinese recipe 2.137.1 1.62.1 1 1

De myTofu Chinese smaak vormt de ideale basis voor elk Aziatisch recept. Dit Chinese tofu-recept bevat een breed scala aan ingrediënten uit de Aziatische keuken, waaronder smaakvolle kruiden zoals sesamolie en sojasaus. Er zijn ook verschillende groenten in verwerkt die vaak in de Aziatische keuken worden gebruikt, zoals champignons, sperziebonen en paprika. Hoewel we een specifieke ingrediëntenlijst geven, kun je deze naar wens aanpassen. Veel mensen geven er bijvoorbeeld de voorkeur aan om bokchoy te vervangen door sperziebonen. Het resultaat van dit recept is een zoete en pittige saus met groenten, geserveerd met Jasmijnrijst en onze Chinese myTofu. De voorgestelde hoeveelheden in dit recept zijn over het algemeen geschikt om het gerecht voor twee personen te bereiden.

Ingrediënten:

  • 150-200 gram ongekookte jasmijnrijst
  • 400 gram Chinese myTofu
Groenten:
  • 1 witte ui
  • 1 lente-ui
  • 1 Paprika
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram champignons
Saus:
  • Knoflook
  • Ginger
  • 100 ml sojasaus
  • 1 ts sambal
  • 1 ts sesamolie
  • 1-2 eetlepels honing
  • 1 ts uienpoeder
  • 1 ts chinese vijfkruiden
  • Rijstgezeur
  • Peper

Hoe voorbereiden

  1. Snijd je witte uien en lente-uitjes.
  2. Snijd je groenten naar voorkeur in stukjes.

  3. Kook je rijst
    ongeveer 10 minuten.
  4. Kook je uien op middelhoog vuur.
  5. Ondertussen kun je je sperziebonen ongeveer 10 minuten koken.
  6. Zodra je uien gekarameliseerd zijn, kun je de paprika en champignons toevoegen.
  7. Terwijl de groenten koken is het tijd om je saus te maken. Hiervoor moet je eerst wat knoflook en gember in hele kleine stukjes hakken. Doe de kleine stukjes in een kom en voeg 100 ml sojasaus, 1 theelepel sambal, 1-2 eetlepels honing, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel sesamolie, wat peper, indien beschikbaar een theelepel vijfkruidenmix en als je rijstwijn hebt een eetlepel daarvan toe aan de saus.
  8. Controleer je rijst en zet het vuur uit als je rijst klaar is.
  9. Giet je sperziebonen af en voeg ze toe aan je andere groenten.
  10. Voeg je saus toe aan de groenten en breng het lichtjes aan de kook
  11. Snijd je Chinese myTofu in kleine blokjes.
  12. Verhit een pan op middelhoog vuur en doe wat olijfolie of boter in de pan
  13. Bak je tofu aan alle kanten goudbruin.
  14. Serveer je saus met je Chinese myTofu, rijst en geniet!
sauce for the Chinese myTofu sweet & spicey recipe

Conclusie

Met dit recept zullen je vrienden en familie versteld staan van je kookkunsten. Hoewel dit recept superlekker is, is het ook heel gezond. Het bevat veel vitaminen en mineralen uit de groenten, koolhydraten uit de rijst en aminozuren (eiwitten) uit de tofu. Geniet van je Aziatische myTofu Chinees recept.