Frituren is een van de meest gebruikte bereidingswijzen in de Aziatische keuken. Hoewel het zeker lekker is, is frituren niet zo gezond. Zoals we hebben besproken in
onze andere blog
over de verschillende bereidingswijzen van tofu, resulteert luchtfrituren in een vergelijkbare textuur en smaak als frituren, terwijl er veel minder olie wordt gebruikt, waardoor het veel minder vet en calorierijk is. We hebben ook een lekkere en makkelijke zoet-pikante saus bijgevoegd om je Chinese tofu hapjes in te dippen. Het beste aan dit recept is dat er bijna geen marineren aan te pas komt omdat de Chinese myTofu smaak kant-en-klaar uit de verpakking komt. We marineren ze alleen met wat maïzena, olijfolie en eventueel wat extra kruiden als extraatje. Dus laten we zonder omhaal beginnen met dit recept!
Ingrediënten – tofu marinade:
- 200 gram myTofu Chinees
- 30 gram conrstijfsel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sambal
- 1 theelepel uienpoeder
Ingrediënten – zoete chilisaus:
- 10 ml witte wijnazijn
- 70 ml water
- 30 gram suiker of zoetstof (gebruik een lage hoeveelheid, afhankelijk van je zoetstof mag je niet meer dan 0,5 tot 5 gram gebruiken)
- Halveer een theelepel zout
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 teentjes knoflook
- 3 gram maïzena gemengd met 3 gram water.
Hoe bereid je Zoete Chilisaus?
- Zet een steelpan op middelhoog vuur en combineer je witte wijnazijn, water, suiker, chilipoeder en knoflook. Zorg ervoor dat je een knoflookpers gebruikt om te voorkomen dat er grote stukken knoflook in je saus komen.
- Breng de saus lichtjes aan de kook en voeg je maïzena/watermengsel toe aan de saus.
- Laat de saus nog even sudderen.
- Doe je saus in een kom of op een bord en geniet!
Hoe bereid je Tofu?
- Voeg alle ingrediënten voor de marinade samen in een kom
- Meng je marinade en myTofu Chinees
- Doe je gemarineerde tofu in de airfryer op 200º Celsius (400º fahrenheit) voor ongeveer 10 minuten of tot alle kanten goudbruin zijn. Zorg ervoor dat je de tofu na ongeveer 5 minuten omdraait.
- Haal je tofu uit de airfryer, neem je saus, dip en geniet!