Kerrie en kokosmelk staan algemeen bekend als een van de beste combinaties voor een smakelijke maaltijd! Weet je wat nog beter is? toevoegen
mijnTofu curry
eraan toe! Dit recept resulteert in een makkelijke, maar heerlijke maaltijd. Het recept is normaal gesproken voor twee personen, maar pas de waarden van de ingrediënten gerust aan naar jouw voorkeur! Je kunt er zelfs voor kiezen om andere groenten te gebruiken als die meer bij je voorkeur(en) passen! Er zijn geen regels in de myTofu keuken.
Ingrediënten:
Basisingrediënten:
- 250 gram champignons
- 3 paprika’s
- 2-3 witte uien
- Halveer een bos bosui
- 400 ml kokosmelk
- 300 gram Curry myTofu
- 160 gram ongekookte witte rijst
Ingrediënten voor kruidenronde 1:
- 2 theelepels zout
- 3 knoflookhandschoenen
- 3 theelepels kerrie
- 1 theelepel Cuman
- 2 theelepels garam massala
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
Ingrediënten voor kruidenronde 2:
- 3 theelepels kerrie
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Optioneel: 1 theelepel sambal
Stappen:
-
- Snijd je uien en knoflook
- Snij je groenten
- Snijd je myTofu curry in kleine blokjes
- Kook je uien en knoflook (voeg wat olie of boter toe in de pan voor het koken)
- Voeg je groenten toe aan je uien en knoflook
- Voeg je kruiden voor ronde 1 toe aan je uien, knoflook en groenten
- Bak je tofu in een aparte pan tot alle kanten goudbruin zijn en zet het tijdelijk opzij (doe wat olie of boter in de pan voordat je het kookt)
- Voeg je kokosmelk toe aan je groenten en uien en breng de hele saus aan de kook.
- Nu je kokosmelk hebt toegevoegd, is je saus bijna klaar! Voeg gewoon de kruiden toe voor ronde 2 van het kruiden en je bent klaar!
- Terwijl de saus zachtjes pruttelt, is het tijd om de rijst te koken. Controleer
onze blogpost
om te leren hoe je je rijst optimaal kookt voor onze recepten. - Klaar! Doe wat rijst, tofu en saus op een bord en geniet!